Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb har mycket att erbjuda dig som vill gå kurs och vara aktiv med din hund. 

Vi är en mycket aktiv klubb med många erfarna och kunniga medlemmar. Vi har en fin klubbstuga och träningsplaner precis utmed riksväg 13 mellan Klippan och Ljungbyhed, i närheten av Herrevadskloster, vid foten av Söderåsen som gett klubben dess namn. 

På klubben har vi många olika kurser och träningsmöjligheter, vi arrangerar tävlingar i olika hundsportgrenar och en del andra aktiviteter. Alla hundar (och hundägare) är välkomna att gå kurs hos oss, stora som små.

På vår klubb finns det instruktörer med många kompetenser och som har erfarenheter av olika metoder och hundar. All vår verksamhet är ideell dvs instruktörer och funktionärer ställer upp gratis och på sin fritid för att få klubben att fungera. Att hjälpas åt är roligt och ger mycket tillbaka! 

Vi är ca 270 medlemmar men vi vill gärna bli fler. Välkommen i gemenskapen du också, både du som redan är medlem och du som funderar på att bli det!

Vi planerar och genomför agilityaktiviteter vid Söderåsens Brukshundklubb

ansvarar för kursverksamhet i samtliga grenar, ordnar föreläsningar, helgkurser m.m. samt ansvarar för våra instruktörer - att nya utbildas och befintliga vidareutbildas.

Mat och fika vid tävlingar och föreningssammankomster etc.

ansvarar för kontakter med markägare och jaktlag för de marker där klubbens träningsgrupper tränar spår och sök

ansvarar för nyhetsbrev, hemsida och klubbens Facebook-sida.

ansvarar för underhållet av stugan och planerna samt vårt tränings- och tävlingsmaterial. För att hyra klubbstugan.

Aktuella styrelsemedlemmar.

ansvarar för tävlingsverksamheten i bruks, lydnad och agility. Fr.o.m 2015 har agility inte längre en egen grupp utan ingår i Tävling!

ansvarar för klubbens utställning (inofficiell)

Aktuella medlemmar i valberedningen